Kolacja degustacyjna pod hasłem “Od Morza do Gór” zgromadziła pięciu Szefów Kuchni, którzy na zaproszenie Szefa Kuchni Mucho Gusto Michała Góry, zgodzili się wspólnie ugotować uroczystą kolację degustacyjną. Każdy Szef był z innego zakątka Polski, więc nasi goście mogli spróbować dań, które prezentują bogactwo i różnorodność polskiej kuchni.
Kolacja składała się z 5 dań i Amuse Bouche, a każdy z zaproszonych Szefów odpowiadał za jedną z potraw. Faktoria Win dobrała do każdego dania odpowiedni alkohol, a sommelier opowiadał o podawanym trunku. Podczas kolacji można było również skosztować piwa z Browaru Bałtów, a całość wieczoru dopełnił saksofonista, serwując naszym gościom muzyczny akompaniament.
Wraz z Michałem Górą, Szefem Kuchni Mucho Gusto, podczas kolacji swoje popisy kulinarne prezentowali:
Kolacja degustacyjna składała się z dwóch menu – wegetariańskiego i mięsnego.
Opowiadanie o każdym daniu, jego składnikach i pochodzeniu było istotnym elementem wieczoru, pozwalającym gościom lepiej zrozumieć i docenić wysiłek włożony w przygotowanie każdego kęsa.
Kolacja “Od Morza do Gór” była prawdziwym świętem smaków, pokazującym, jak różnorodna i bogata jest polska kuchnia, dzięki talentom takich Szefów Kuchni jak Sebastian Cichy, Kamil Urbanik, Grzegorz Duda, Mariusz Jamroszczyk oraz oczywiście Szef Kuchni Mucho Gusto, Michał Góra.
Kolacja degustacyjna “Od Morza do Gór” w Restauracji Mucho Gusto w Krakowie, 15 listopada 2023 o godzinie 18:00.
Rezerwacja
Copyright © 2024 | Created by Norbert Zastępa