Kolacja degustacyjna Od Morza do Gór

Kolacja degustacyjna pod hasłem “Od Morza do Gór” zgromadziła pięciu Szefów Kuchni, którzy na zaproszenie Szefa Kuchni Mucho Gusto Michała Góry, zgodzili się wspólnie ugotować uroczystą kolację degustacyjną. Każdy Szef był z innego zakątka Polski, więc nasi goście mogli spróbować dań, które prezentują bogactwo i różnorodność polskiej kuchni. 

Kolacja składała się z 5 dań i Amuse Bouche, a każdy z zaproszonych Szefów odpowiadał za jedną z potraw. Faktoria Win dobrała do każdego dania odpowiedni alkohol, a sommelier opowiadał o podawanym trunku. Podczas kolacji można było również skosztować piwa z Browaru Bałtów, a całość wieczoru dopełnił saksofonista, serwując naszym gościom muzyczny akompaniament. 

Wraz z Michałem Górą, Szefem Kuchni Mucho Gusto, podczas kolacji swoje popisy kulinarne prezentowali: 

  • Sebastian Cichy, doświadczony Szef Kuchni z ponad 30-letnim stażem, właściciel firmy „Mobile Chef” i współwłaściciel restauracji „KonCi by Sebastian Cichy” w Bolszewie koło Wejherowa. Sebastian przywiózł do Krakowa nieco nadmorskiego klimatu. 
  • Kamil Ubranik, Szef Kuchni restauracji Dwie Rzeki i ambasador marki “Upfield Professional” oraz “Violife”. Kamil zaprezentował dania, które zachwyciły nawet najbardziej wymagających gości. 
  • Reprezentując Dolny Śląsk, Szef Kuchni Grzegorz Duda z restauracji książęcej Zamek Książ, wprowadził gości w świat tradycji z nutą nowoczesności. 
  • Mariusz Jamroszczyk, Szef Kuchni Bałtowskiego Zapiecka. Jego szerokie doświadczenie zarówno w gwiazdkowych restauracjach, jak i na prywatnych jachtach było wyczuwalne w każdym kęsie potrawy jaką zaserwował. 
  • Organizatorem i gospodarzem wydarzenia był Szef Kuchni Mucho Gusto Michał Góra, który szkolił się w wielu Polskich i Europejskich kuchniach, podpatrując największych Szefów Kuchni. 

Kolacja degustacyjna składała się z dwóch menu – wegetariańskiego i mięsnego. 

Opowiadanie o każdym daniu, jego składnikach i pochodzeniu było istotnym elementem wieczoru, pozwalającym gościom lepiej zrozumieć i docenić wysiłek włożony w przygotowanie każdego kęsa.

Kolacja “Od Morza do Gór” była prawdziwym świętem smaków, pokazującym, jak różnorodna i bogata jest polska kuchnia, dzięki talentom takich Szefów Kuchni jak Sebastian Cichy, Kamil Urbanik, Grzegorz Duda, Mariusz Jamroszczyk oraz oczywiście Szef Kuchni Mucho Gusto, Michał Góra.

Kolacja degustacyjna “Od Morza do Gór” w Restauracji Mucho Gusto w Krakowie, 15 listopada 2023 o godzinie 18:00. 

Rezerwacja

Zarezerwuj swój stolik

Zapraszamy do Restauracji Mucho Gusto przy Zakrzówku w Krakowie.
Czekamy na Was! 

Adres

Śniadania w formie bufetu

Zarezerwuj stolik

Miej pewność, że stolik będzie
już na Was czekać.

Copyright © 2024 | Created by Norbert Zastępa